Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Guarana

Guarana busken har røde bær, der ligeledes bærer guarana navnet. Disse bær er klacificeret som en superfood, og er blevet anvendt som kaffe i Brasilien i århundreder, grundet deres energigivende egenskaber. Guarana indeholder nemlig en stor mængde koffein. Koffein virker ved at stimulere det centrale nervesystem, hjerte og muskler. Guarana indeholder ligeledes theobromin, som er næringsstoffer, der ligner koffein, som bidrager til et øget stofskifte og fedtforbrænding, hvilket gør dette tilskud ideelt til individer der enten søger et energiboost eller søger hjælp til at opnå succes med deres vægttab. WeightWorld tilbyder Guarana tilskud, der er særligt designet til at dække dine behov og være lette at tilføje dine daglige rutiner.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hvad er Guarana?

Guarana er et 100% naturligt produkt, som gennem et højt koffeinindhold kan hjælpe dig med at smide nogle af de overflødige kilo. Det kan desuden være med til at forbedre dine træningsresultater og hjælpe med at undgå visse sygdomme.

I 1669 drog et hold opdagelsesrejsende, anført af João Felipe Bettendorf, ud for at opdage Amazonas. Her møder de en lokal stamme, som er i en usædvanligt god fysisk form. Stammen selv, tilskriver deres fysiske formåen guaranaplantens bær. Gennem generationer har stammen blandet bærenes kød og frø sammen til en drik, som de mener har holdt dem fri for feber, kramper og andre smerter.

Den vestlige verden tog dog ikke guaranabærrene til sig før omkring det 18-19 århundrede. Dog har der lige siden opdagelsen af dette superfood været mange myter om dens effekter. Guarana er gået fra at være et ukendt bær, benyttet af uciviliserede og isolerede stammer i Amazonjunglen, til at være en af de vigtigste ingredienser i adskillige energidrikke verden over. Undervejs i udbredelsen af bærret tog hele Sydamerika bærret til sig, og det blev hurtigt en vigtig del af sydamerikanernes lange rejser. Da guarana kun vokser i Brasilien, er det en stor eksportkilde i landet. Netop i bærrenes hjemland, er størstedelen af de solgte læskedrikke baseret på dem, i modsætning til cola, som er den mest anvendte smagskilde i resten af verden.

Det fulde latinske navn er Paullinia cupana eller Paullinia sorbilis. Det, som man bruger fra bærret, er et ekstrakt, der bliver udvundet af frøene. Det er repræsenteret i et utal af forskellige produkter. Heriblandt energidrikke, piller og tyggegummi. Ca. 70% af det producerede guarana ekstrakt, bliver brugt i energidrikke. Resten bruges i kosmetik, håndkøbsmedicin og som kosttilskud. Grunden til, at det er så oplagt til kosttilskud, er blandt også indholdet af gavnlige vitaminer og mineraler. Guarana indeholder blandt andet A-vitamin, E-vitamin, B1- og B3-vitamin samt mineraler som kalcium, magnesium, jern, kalium og fosfor

Hvad gør guarana?

Guarana pulver er som nævnt utroligt populær, da det indeholder ingredienser som forstærker en persons libido. Herudover er den største årsag til bærrets popularitet ganske enkelt koffein. Bønnerne indeholder nemlig mellem 2,3% og 7,8% koffein, hvilket er højere end mængden i både kaffe og te. Faktisk er det dobbelt så højt som mængden i arabica-kaffebønner.

Netop det høje koffeinindhold er årsagen til, at guarana ekstrakt er benyttet i stort set alle energidrikke. Det er alment kendt, at årsagen til energidrikkens effekt er deres høje indhold af koffein. Denne type drikke er bevist at kunne fungere som supplement til din træning, da de kan være medvirkende til at øge din muskelmasse, øge din udholdenhed samt udskyde trætheden fra træningen. Desuden bidrager energidrikke til, at din krop bruger mere energi om natten, hvilket betyder, at du i løbet af din søvn, forbrænder flere kalorier end normalt og derved øger dit vægttab.

Guaranas effekt på dit helbred

Mange eksperter og forskere mener, at guaranaekstrakt har flere vigtige effekter end blot at have et højt koffeinindhold. F.eks. menes det at kunne have en helbredende effekt på diarré. Desuden regnes det for beskyttende mod malaria og appetitnedsættende. Ydermere har guaranaekstrakt en masse andre fordele, som vil blive beskrevet mere detaljeret i det kommende afsnit.

 • Antioxidant: Det er videnskabeligt bevist, at guarana har en antioxiderende effekt. Selv små doser af det øger produktionen af antioxiderende enzymer. Det kan mindske den oxidative stress samt øge mængden af antioxidanter i hjertet og nyrerne.
 • Kan reducere produktionen af kræftceller: Guarana indeholder stoffer, som kan have en beskyttende og begrænsende effekt på kræftceller. Forsøg på mus med leverkræft har vist, at de magiske bær kan begrænse fremkomsten af denne, mens spredningen af kræftcellerne reduceres. Dette forsøg viste også en præventiv effekt på DNA-cellerne, der kunne medføre kræftceller. Et lignende eksperiment på mus påviste, at guaranaekstrakt kan reducere produktionen af kræftceller samt øge mængden af kræftceller, som kroppen kan dræbe og på denne måde mindske mængden af tumorer.
 • Antimikrobielle peptider – bedre immunforsvar: Ud over at kunne påvirke cancer og kroppens produktion af antioxidanter, kan guarana i visse tilfælde også have en positiv effekt på kroppens bakterieniveau. Guaranaekstrakt kan nemlig have en antibakteriel effekt og afhjælpe bakterieelle sygdomme - dit immunforsvar kan altså blive styrket væsentligt.
 • Bedre koncentration og mentalt fokus: Som de fleste ved, kan koffein holde en person vågen i en vis periode. Guarana kan dog mere end blot dette. Forsøg viser, at guaranaekstrakt kan medføre en forbedret koncentrationsevne samt en øget evne til at se detaljer. Dette kan ske ved et indtag på blot 75 mg. guarana. En sådan mængde ville kunne holde en hel dag. Desuden viste forsøgene tegn på forbedret hukommelse, opmærksomhed samt humør. Det er dog værd at gøre opmærksom på, at det ikke kun er koffeinniveauet i guaranaplanten, som medfører disse effekter. Der mener også at være andre elementer, som f.eks. flavonoider. Det er derfor ikke muligt at opnå de samme resultater ved indtagelse af koffein gennem andre kilder som f.eks. kaffe.
 • Metabolisk syndrom Dette begreb dækker over en række forstyrrelser i kroppens normale drift og omsætning af næringsstoffer. Det er betegnet som en ’livsstilssygdom’, som oftest rammer svært overvægtige. Symptomerne er forhøjet kolesteroltal, insulinresistens og højt blodtryk. Brugen af guaranaekstrakt kan dog mindske risikoen for sygdommens fremkomst, viser studier foretaget blandt brasilianske mænd. Her oplevedes der færre tilfælde af sygdommen blandt de mænd, der indtog guarana i dens flydende form, end de der ikke indtog det. Det er ligeledes bevist, at produktet kan fungere sammen med andre kolesterolpåvirkende midler, i forbindelse med kontrol af diabetes 2.

Guarana vægttab

Man har gennem forsøg kunnet påvise, at guarana havde en positiv effekt på rotter, i forhold til fedtforbrænding. Spørgsmålet er så, om det også er tilfældet for mennesker. Et forskerhold foretog et eksperiment med 67 overvægtige voksne mennesker. Halvdelen indtog 40 mg. guarana og 12 mg. Ma Huang. Den anden halvdel indtog et placeboprodukt. Altså et produkt der dokumenteret ikke har nogen effekt på det undersøgte område. I løbet af forsøgets otte uger kunne den guaranabaserede halvdel opleve et gennemsnitligt vægttab på 4 kg, mens det for placebogruppen kun drejede sig om 0,8 kg. Den førstnævnte gruppe kunne ligeledes registrere et fald på 2,1% i kropsfedt. Her var tallet 0,2% i placebogruppen. Forsøget udførtes igen. Denne gang med andre produkter som supplement til guaranaekstraktet. Denne gang kunne gruppen, der indtog guarana pulver eller guarana piller registrere et vægttab på 5,1 kg. over seks uger, mens det drejede sig om 0,3 kg. ved placebohalvdelen.

For yderligere at underbygge teorien om at guarana kunne have en positiv effekt på et vægttab, foretoges yderligere tests. Denne gang undersøgte man 14 personer i løbet af 24 timer, med indtagelse af guarana tre gange. I denne periode kunne man registrere et øget energiforbrug på 750 kj. Dette alene på baggrund af en koffeinbaseret guarana-kost.

Det er altså bevist, at guarana pulver og guarana piller kan hjælpe dig i din kamp mod et vægttab eller en mere seriøs træning. Du kan finde dit foretrukne produkt her hos WeightWorld.dk.

Sikkert og naturligt

Da ethvert af vores guarana supplement er 100% naturlige tilskud, kan du være sikker på, at der ikke er nogen bivirkninger ved det. Det anbefales naturligvis at begrænse indtagelsen af produktet, da et højt koffeinindtag kan være sundhedsskadeligt. Du bør ligeledes, som med så meget andet, ikke gøre brug af produktet, hvis du lider af følgende sygdomme eller tilstande:

 • Følsomme kardiovaskulære systemer
 • Nyresygdomme
 • Hyperthyroidisme
 • Angst eller panik
 • Graviditet
 • Hjertearytmi eller tidligere hjertearytmi
 • Amning
 • Kronisk hovedpine
 • Psykiske lidelser

Der er naturligvis udført tests af produktet og dets giftighed og ved indtag på op til 2000 mg pr. kg. kropsvægt, er der ikke fundet tegn på, at guarana er giftigt.

For at fortsætte i sporet omkring mængden af indtagelse kan det berettes, at den anbefalede mængde er meget forskellig. Ved terapeutisk behandling, kan der anbefales indtag på 200-3000 mg. pr. dag. Man kan dog opleve at doser på ned til 2-3 mg./kg kan have en positiv effekt. En kortvarig behandling af træthed, udmattelse og hovedpine, kan behandles ved indtag af 1600-2000 mg. pr. dag. Hvis du er gravid, men din læge stadig anbefaler at tage guarana ekstrakt, må det ikke overskride 300 mg. pr. dag. Det daglige indtag bør aldrig overstige 3 gram om dagen.

Som alle andre produkter er vores guarana piller og -pulver naturligvis 100% naturligt, hvilket sikrer dig mod irriterende bivirkninger og unødvendige betænkeligheder omkring produktets virkninger. Guarana ekstrakt er som nævnt et naturligt produkt, der har været brugt i århundreder til at opnå en bedre fysik og modstå diverse sygdomme.

Hvor køber jeg mit guarana supplement?

Faktisk findes guarana ekstrakt ikke kun i rå form som pulver, men også som piller og som ingrediens i forskellige drikke. Der er derfor mange måder at få din daglige dosis guarana på, selvom du måske har problemer med at sluge piller eller lignende. Vi hos WeightWorld.dk sælger naturligvis flere forskellige guaranabaserede produkter. Du finder de naturlige produkter længere oppe på denne side, hvor der både er guarana piller samt guarana pulver. Andre produkter med indhold af guarana ekstrakt kan findes ved en simpel søgning i søgefeltet. Du søger blot på guarana, hvorefter du præsenteres for alle relaterede produkter på hjemmesiden. Hvis du har yderligere spørgsmål til vores produkter, skal du ikke tøve med at kontakte vores kundeservice, som er åben man- til fredag 10-18. Husk desuden at vi hos WeightWorld.dk tilbyder fri fragt på ordrer over 499 kr, samt at vi er en e-mærket webshop, hvorfor du er i trygge hænder når du handler her på siden. Du kan desuden kigge rundt på hjemmesiden, hvor du vil finde utallige produkter, som kan supplere netop dit guaranaprodukt i din kamp mod vægten. F.eks. Garcinia Cambogia, som er et fedtforbrændende og appetitnedsættende produkt.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.