Grøntsags Samosa

sunde opskrifter/vegansk samosa 2866

Ingredienser:

  • 1 rulle filodej
  • 100 ml koldt vand
  • 50 ml ekstra jomfru olivenolie
  • 1 squash
  • ½ aubergine
  • 2 gulerødder
  • 1 gul peber
  • Extra jomfru olivenolie til grøntsagerne
  • Salt og peber

Forberedelse:

  1. Hak squashen, auberginen, gulerødderne og den gule peberfrugt.
  2. Sauter de hakkede grøntsager i en pande i omkring 10 minutter med lidt olie, og tilsæt salt og peber for at give lidt smag.
  3. Tænd ovnen på 190°.
  4. Bland olien med vandet, og børst det derefter på et ark af filodej. Fold så de to lange sider mod midten til du får en lang og meget smal rektangel.
  5. Put en teske af blandingen i et af hjørnerne, tag så et hjørne og luk det over fyldet, og match den korte side med et stykke af den lange side. Fortsæt indtil hele rektanglet af filodej er rullet over sig selv og forsegl trianglen samt børst med vand og olie for at fremme dens gyldne farve.
  6. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt hele filodejen.
  7. Bag i 15 minutter eller indtil dine samosa er gyldenbrune.