Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Fitness

Sådan virker en vibrationstræner - og gode råd til træningsøvelser

Er du på udkig efter en effektiv og nem måde at få en god træning derhjemme, som kan styrke dine muskler og knogler, uden at det kræver et helt fitnesscenter i stuen eller garagen? Så er WeightWorlds vibrationstræner som skabt til dig!

Det er nemlig en træningsmaskine, der kræver meget lidt plads, og som giver dig en intens og effektiv træning. Og det bedste af det hele? Du skal blot bruge den 15 minutter om dagen for at træne hele kroppen, da de vibrationer, som maskinen laver, giver dig en intens, hård og effektiv træning i trygge omgivelser hjemme i stuen.

For at vise dig de mange fordele ved WeightWorlds vibrationstræner kan du i denne guide læse nærmere om, hvordan du kommer i gang med at bruge maskinen, få inspiration til træningsøvelser, hvordan den virker og meget mere.

Det får du leveret med vibrationstræneren

Vores vibrationstræner er lavet til at give dig en helkropstræning ved blot at bruge den 15 minutter dagligt. Træningsmaskinen er alsidig i sig selv, og det medfølgende ekstraudstyr gør blot vibrationspladen mere alsidig, så du kan tilpasse træningen efter dine personlige behov.

Når du åbner kassen med vibrationstræneren kan du forvente at finde:

Vibrationstræner med indbyggede bluetooth-højttalere

Fjernbetjening til at styre vibrationstræneren

Stort LCD-display der viser tid og intensitet

2 modstandsbånd

træningselastikker

5 træningselastikker

Ledning

Ledning

Engelsksproget brugsvejledning

Engelsksproget brugsvejledning

Sådan tænder du vibrationspladen

Vi er klar over, at alt for komplicerede træningsmaskiner har en tendens til at blive brugt et par gange og derefter gemt væk i skabet eller under sengen. Derfor har vi sørget for, at vores vibrationstræner er let at betjene og tænde.

Du skal blot sætte den medfølgende ledning i stikkontakten og vibrationstræneren, og voila, så kan du begynde at bruge maskinen!

I videoen nedenfor kan du se, hvad du får leveret med maskinen, og hvordan du kommer i gang med at bruge den. Og længere nede giver vi dig inspiration til de mange forskellige træningsøvelser, som du kan udføre på maskinen.

Kom i gang med din Vibrationstræner

Træningsøvelser

Selvom det på papiret kan virke meget overvældende og forvirrende at begynde på en helt ny træningsform, så er vibrationstræning faktisk overraskende let. Men for at give dig de bedste forudsætninger for at opnå de bedste resultater med vores vibrationstræner, kan du her nedenfor se et lille udpluk af de mange træningsøvelser, som du kan lave på en vibrationsplade.

Øvelserne kan sammensættes alt efter dine behov, og er blot et udpluk af de mange øvelser, som du kan lave på en vibrationstræner. Det er faktisk kun din egen fantasi og fysiske formåen, der sætter grænser.

Se video med 6 øvelser på din Vibrationstræner her

Øvelser til arme, skuldre og ryg

Biceps

Træner: Biceps
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Bøj let i knæene, mens du holder ryg og håndled ret. Hold albuerne ind til kroppen, mens du skiftevis løfter højre og venstre arm op og ned.

Triceps

Træner: Triceps
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Brug én hånd til at tage fat i håndtaget bag hovedet. Støt din arm lige under albuen for at holde den stabil. Skub derefter din arm op og ned. Gentag øvelsen med den anden hånd efter 30 sekunder.

Træner: Skulder og triceps
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Sæt dig på pladen med fødderne på gulvet og modstandsbåndene bag ryggen. Løft herefter modstandsbåndene op og ned

Træner: Ryg og numse
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Kryds modstandsbåndene og bøj dig fremad. Træk dine arme op, mens du holder albuerne tæt på kroppen.

Træner: Skulder, ryg og bryst
Tid: 45 sekunder
Sådan gør du: Stå på vibrationstpladen med et håndtag i hver hånd og udstrakte arme. Løft herefter skiftevis dine arme op til mindst øjenhøjde. Sørg for at holde albuer og håndled udstrakte.

Træner: Skulder, bryst og mave
Tid: 45 sekunder
Sådan gør du: Tag fat i modstandsbåndene som på billedet og gå let ned i squat-position med lettere foroverbøjet overkrop. Bøj dine albuer let og løft armene ud mod siden og vend tilbage til udgangspositionen.

Træner: Skulder og ryg
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Stil dig på vibrationstræneren med lettere adskilte fødder. Hiv op i modståndsbåndene, indtil dine hofter danner en ret vinkel med dine albuer. Træk dine skulderblade så langt tilbage som muligt og hold denne position.

Øvelser til overkrop og mave

Træner: Mave, skulder, bryst og coremuskulatur
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Sæt dig på vibrationstræneren. Kryds modstandsbåndene bag din ryg. Løft fødderne fra gulvet og læn dig let tilbage. Hold maven stram, mens du fører hænderne sammen over hovedet og vend derefter tilbage til startpositionen.

Træner: Mave og ryg
Tid: 30 sekunder (kan øges ved behov)
Sådan gør du: Hvil albuerne på vibrationstræneren med adskilte albuer i skulderbredde. Hænderne må ikke røre hinanden, og resten af kroppen skal være løftet over gulvet. Ryggen skal være lige, og baller og mave skal være spændte. For at gøre det lettere kan du hvile knæene på gulvet.

Træner: Mave og coremusklerne
Tid: 30 sekunder i hver side
Sådan gør du: Med højre hånd tager du fat i modstandsbåndet i venstre side. Træk nu diagonalt opad, mens du holder armen strakt og undlader at dreje i hofterne. Gentag i modsatte side efter 30 sekunder.

Træner: Coremuskulaturen
Tid: 30 sekunder i hver side
Sådan gør du: Stå på vibrationspladen med den ene arm på hoften og bøj nu overkroppen mod den side. Vend derefter tilbage til udgangspositionen og gentag bevægelsen. Gentag med anden hånd efter 30 sekunder.

Træner: Mave og ben
Tid: 20 sekunder
Sådan gør du: Sæt dig på vibrationstræneren, placer dine hænder bag dig for at få balance og løft benene i en 60 graders vinkel. Hold denne position, mens du holder ryggen lige.

Træner: Coremuskler, triceps og skuldre
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Placer dine hænder og fødder, som om du vil lave armbøjninger. Men undlad at bøje hænderne og hold i stedet denne position.

Træner: Overkrop, brystmuskler, skuldre og triceps
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Placer dine hænder på pladen med hænderne lige under skulderhøjde og lidt bredere end skulderbredde. Støt på tåspidserne. Eventuelt støt på knæene for at gøre det nemmere. Ryggen skal være helt ret og lige.

Øvelser til ben og numse

Træner: Ben og numse
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Stil dig på pladen med let spredte fødder. Træk vejret ind og spænd op i maven. Sænk langsomt bagdelen bagud, som om du skal sætte dig på en stol. Rejs dig hurtigt op igen, stræk i benene og spænd i ballerne.

Træner: Ben og numse
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Sæt én fod på vibrationspladen. Sænk det bagerste knæ ned mod gulvet, så det næsten kommer ned at røre. Husk at rette ryggen. Hold denne position i 30 sekunder og gentag øvelsen på det andet ben.

Træner: Balanceevne
Tid: 15 sekunder
Sådan gør du: Stil dig på pladen med let spredte fødder. Hold ryg og hofter lige. Når du er klar, løft dig selv op på hælene og hold stillingen.

Træner: Numse og ben
Tid: 30 sekunder
Sådan gør du: Placer dine underarme på vibrationstræneren og dine knæ på gulvet. Sæt håndtaget på modstandsbåndet på en af dine fødder. Stræk dit ben bagud og spænd din bagdel. Gentag øvelsen med andet ben efter 30 sekunder.

Optimér din træning med træningselastikker

Et godt tip til at optimere din træning på vibrationspladen er at bruge de fem medfølgende træningselastikker. Disse er velegnede til at skabe ekstra modstand, når du udfører træningsøvelser på maskinen, og kan dermed styrke dine muskler yderligere.

Her nedenfor kan du ligeledes se en lille instruktionsvideo med inspiration til, hvordan du kan bruge træningsmaskinen.

Se instruktionsvideo her

Fordele ved vibrationstræning

Vi anbefaler, at du bruger vibrationstræneren minimum 15 minutter dagligt. Under denne korte træningssession kan du blandt andet opleve følgende fordele:

Øget muskelstyrke: En vibrationsplade aktiverer flere muskler end almindelig træning, hvilket kan føre til øget muskelstyrke generelt men især i de muskelgrupper, som du målrettet træner, når du bruger vibrationstræneren.

Forbedret blodcirkulation: Vibrationerne øger blodgennemstrømningen til de muskler, som du træner under din træningssession. Det bidrager ikke kun til at forbedre ilttilførslen til musklerne, men kan også hjælpe med at udrense kroppen for mælkesyre og andre affaldsstoffer.

Øget kalorieforbrænding: Vibrationstræning aktiverer flere muskler og forbrænder flere kalorier.

Øget fleksibilitet: Vibrationstræning kan forbedre musklernes elasticitet og smidighed, hvilket kan føre til øget fleksibilitet og reducere risikoen for skader.

Reduceret træthed: En vibrationstræner kan hjælpe med at reducere træthed og ømme muskler efter træning, hvilket som en ekstra effekt kan hjælpe med at fremskynde restitution.

Stærke knogler: Vibrationstræning kan bidrage til at forbedre knogletætheden. Målrettede vibrationer styrker nemlig knoglevævet og aktiverer kroppens celler.

Forbedret balance og koordination: Vibrationerne påvirker nervesystemet, hvilket kan hjælpe med at forbedre din balance og koordination.

Tidsbesparende og effektiv træning: Vi anbefaler at bruge vores vibrationstræner 15 minutter dagligt, hvilket er en meget tidsbesparende træning sammenlignet med andre træningsformer. Flere muskler stimuleres samtidig, og du kan derfor opnå de samme træningsresultater på kortere tid sammenlignet med almindelig træning.

Er du i tvivl? Så tøv ikke med at kontakte os

Selvom vi har designet vores vibrationstræner til at være let at bruge, er vi udmærket klar over, at det kan være lidt af en udfordring at komme i gang med en ny træningsmaskine.

Så hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger maskinen, eller bare generelt har brug for yderligere oplysninger omkring vibrationspladen, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, som altid sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Andre interessante artikler