Sådan bruges Spirulina til vægttab

Mange har deres forskellige måder at indtage supplementet på - nogle tager det alene, og andre blander det op i mad.

De, som ønsker at benytte spirulina til vægttab, indtager typisk omkring 500mg om dagen - typisk før et måltid. Mange har deres forskellige måder at indtage supplementet på - nogle tager det alene, og andre blander det op i mad. Hvordan du tager det, er mere eller mindre ren personlig præference, da spirulina indeholder en masse vitaminer og gode næringsstoffer - herunder et højt proteinindhold, som hjælper med at nedsætte appetitten og øge forbrændingen. Forskere har endnu ikke kunne bevise, at spirulina alene er et effektivt middel mod vægttab, da der kun findes et fåtal kliniske forsøg med supplementet. Vi kan dog på det kraftigste anbefale supplementet til alle, som ønsker at kick-starte deres vægttab.

Hvad er Spirulina?

Spirulina er en speciel type af mikroalger, eller cyanobakterier som de kaldes. Disse er blåligt grønne i farven, og vokser typisk under høj varme. Selvom spirulina først kom på markedet som kosttilskud i 1970’erne, har folk brugt supplementet i hundrede af år, ofte som tørret i kager. Det siges at aztekerne benyttede det som fødekilde allerede i det 15. århundrede.

Typer af Spirulina tilskud?

For at gøre spirulina lettere at forbruge, produceres dette i flere former, herunder pilleform der er fælles med mange andre vitaminer og kosttilskud, er yderst populære. Ligeledes fås spirulina også i flager, som er gode at drysse på fødevarer, såsom salater, og nogle personer foretrækker spirulina i pulverform, fordi det let blandes i juice og andre drikkevarer såsom smoothies. Disse sidstnævnte former er ligeledes gode muligheder for folk, der har problemer med at synke tabletter, men de giver ikke den samme bekvemmelighed som pilleform, da disse er afmålt på forhånd. Du kan vælge præcist den type af spirulina kosttilskud, som du ønsker. Bliv klogere på vores spirulina kosttilskud her på siden.

Dosering af Spirulina

De fleste producenter anbefaler en dosis på 500mg om dagen for voksne. Dette bliver ofte til omkring 4-6 tabletter. Nogle producenter øger dosen helt op til 800-1000mg - dette er primært grundet manglende forskning i, hvilke fordele og ulemper der er ved denne store dose. Vi anbefaler at man ikke overskrider producentens anbefaling, lige meget hvilket kosttilskud man benytter.

Hvorfor virker Spirulina?

Dette supplement er en rig kilde til flere næringsstoffer, herunder riboflavin, thiamin folinsyre, vitamin A, C, D og E, zink, jern, calcium, kalium og aminosyrer, såsom gama linolensyre. Alle disse stoffer spiller en rolle i at opretholde en god fysisk funktion og udførelse af metaboliske processer. Derfor er de afgørende for at kunne udføre motion og brænde en maksimal mængde kalorier. Alle disse fordele er i virkeligheden blot en bonus, da den virkelige grund til at spirulina er så populært til vægttab, er det høje proteinindhold, som er helt oppe mod 60%.

Protein bremser hvordan fastfood og andre fedtindholdige fødevarer bevæger sig gennem fordøjelsessystemet og stabiliserer derved blodsukkeret, hvilket for de fleste mennesker, betyder at man føles mæt i længere tid. Det kræver ligeledes mere energi til at nedbryde og forbrænde sammenlignet med fedt og kulhydrater. Derudover bruger kroppen proteinet til at opbygge muskelvæv, som ender med at bruge flere kalorier for at opretholdes over tid, hvilket derved øger stofskiftet.

Effektivitet

Ingen videnskabelige undersøgelser har vist, at brugen af spirulina for vægttab er en effektiv løsning. Det er ikke klart, om det er kosttilskuddet i sig selv, eller blandingen af kosttilskud og et sundere livsstilsvalg, der ofte ledsager supplement brug, såsom at spise kalorielette fødevarer, der resulterer i vægttabet.

10 Gode Grunde til at tage spirulina hver dag

Hvis du stadig er i tvivl om det vil være en god ide at tilføje Spirulina til din kost, så giver vi dig her 10 gode grunde til netop at gøre dette:

1. Infektionsbekæmpende proteiner

Da spirulina består af næsten 70 procent protein, som er det højeste blandt alle superfoods, er det særlig effektivt til at øge produktionen af makrofager, som er en type hvide blodlegemer, der bekæmper og forebygger infektioner.

2. Hæmmer allergiske reaktioner

En undersøgelse fra 2005, som er offentliggjort i Journal of Medicinal Food, fandt ud af, at spirulina hæmmer allergiske reaktioner – især blandt dem der lider af høfeber. Det viser sig, at ved regelmæssigt at tage høje doser af spirulina kan allergikere opleve dramatiske forbedringer i deres allergiske symptomer.

3. Behandling for anæmi

Hvad angår blodsundhed, har spirulina vist sig at være en effektiv behandling for anæmi. Forfatter Paul Pitchford forklarer i sin bog Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition, hvordan spirulina effektivt øger produktionen af røde blodlegemer, og i høj grad når det tages i kombination med vitamin B12.

Jernmangel kan føre til anæmi, og her kan spirulina hjælpe

4. Blodrensende effekt

Spirulina er rig på phycocyanin og klorofyl, som ikke alene fremmer blodcellevækst men også forynger den eksisterende blodforsyning. Klorofyl er i særdeleshed næsten identisk med hæmoglobin, som er ansvarlig for at rense blodet og transportere ilt til celler.

5. Styrker immunforsvaret

Idet spirulina indeholder alle otte essentielle aminosyrer og 10 andre ikke-essentielle aminosyrer, antioxidanterne betakarotin samt zeaxanthin, vitamin B-vitaminkomplekset; massevis af spormineraler, den essentielle fedtsyre gammalinolensyre, patogen-proteiner og til sidst gavnlige probiotiske bakerier, så er spirulina fortrinlig til at styrke immunforsvaret.

6. Detoxer kroppen for tungmetaller samt andre gift- og affaldsstoffer

De samme næringsstoffer samt et keleringsmiddel bidrager også til at nå dybt ind i det kropslige væv og udrydde giftstoffer som kviksølv, stråling, arsenik, cadmium, pesticider, kemikalier fra syntetiske fødevarer og kræftfremkaldende stoffer fra miljøpåvirkningen. Spirulina står også for transport af essentielle næringsstoffer via blodhjernebarriereren for at erstatte hulrummene efterladt af de ovennævnte toksiner.

7. Giver lavere kolesteroltal

Ifølge en undersøgelse fra Japan og flere andre undersøgelser hjælper spirulina til at opnå lavere kolesteroltal samt mindske de underliggende betændelsesproblemer, der forårsager kolesterol til at ophobe sig i blodbanen. Ved at supplere sin daglige kost med spirulina, eksempelvis igennem økologiske tabletter eller økologisk pulver, reducerer man dagligt blodserumniveauer af kolesterol, hvilket betyder, at kolesterol bliver anbragt, hvor det skal være i kroppen i stedet for i arterievæggene, hvor det kan forårsage hjertekarsygdomme.

8. Fremmer vægttab

Overvægtige personer, der prøver at tabe sig, kan også drage fordel fra spirulinas gode egenskaber til at fremme ethvert vægttab. Ikke alene kan et supplement med spirulina hjælpe dig med at tabe de ekstra kilo, men det kan også bidrage til at udvikle mere muskelmasse, hvilket især er på grund af den ekstremt høje andel af biotilgængeligt protein.

Spirulina indeholder aktive ingredienser, der kan hjælpe dig med dit vægttab

9. Forbedrer hjernens sundhedstilstand

Mange personer, som gør brug af spirulina, tenderer til at bemærke markante forbedringer i mental sundhed og kognitiv skarphed. Da det indeholder usædvanligt høje niveauer af L-tryptofan, som er en aminosyre, der producerer hjernens neurotransmitter nemlig melationin og serotonin, har spirulina en hidtil uset effekt af at skabe balance i hjernens kemiske processer, som kan bidrage til at forbedre humør, øge hukommelsen og fremme en følelse af ro og lykke.

10. Plejer hud og hår

Spirulinas mangfoldige vifte af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og udrensende næringsstoffer hjælper også til at pleje hud og hår. Ved at målrette de skadelige faktorer, der bidrager til hårtab, slap hud og andre aldringstegn, kan spirulina hjælpe med at forynge hud og hår. Spirulina-cremer kan også hjælpe med at tone og forbedre hudens sundhed.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med

Christmas Scratcher Game