Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Gurkemeje

Gurkemeje Kapsler: Det Bør Vide Om Det Helende Krydderi

Gurkemeje-kapsler sælges i dag i stort set alle helsebutikker, og er et af de mest populære kosttilskud ikke blot i Danmark, men i hele verden. Men hvad er gurkemeje egentlig, og hvorfor tager så mange danskere den populære superfood?

Det og meget mere giver vi dig det fulde overblik over i denne artikel, hvor du ligeledes kan læse, hvorfor du bør indtage gurkemeje, der ofte kaldes roden til alt godt, på daglig basis. Køb gurkemeje-kapsler med ingefær og sort peber her.

En gammel knoldrod, man konstant forsker i

Gurkemejeplanten stammer fra Indien, og knoldroden har været brugt i det indiske køkken og ayurvediske medicin i mindst 6.000 år.

I nyere tid er gurkemeje blevet populært at tage som kosttilskud, og det er ligeledes en knoldrod, som ofte har været genstand for forskning.

Hvis man søger på forskningsdatabasen PubMed, finder man eksempelvis over 12.000 forskellige forskningsartikler, når man søger på 'curcumin', som er det vigtigste aktive stof i gurkemeje.

Ligesom ingefær, hvidløg og en række andre superfoods har gurkemeje antioxidante egenskaber, men det er faktisk ikke den eneste fordel, som den lille knoldrod har. Hvilket du kan læse meget mere om længere nede i artiklen. Køb gurkemeje-kapsler med ingefær og sort peber her.

Gurkemeje er en knoldrod med flere sundhedsmæssige fordele, og tages blandt andet for at lindre ledsmerter.

Hvad er curcumin?

Curcumin er det aktive stof gurkemeje, og er ligeledes det stof, der er interessant, når man taler om gurkemeje i forbindelse med kræft, diabetes og mange andre sygdomme.

Curcumin har nemlig antiinflammatoriske og antoixidante egenskaber, og der forskes konstant i de mange fordele, som det aktive stof kan have på behandlingen af forskellige sygdomme, især kræft og diabetes.

Og det er netop curcumin, der gør, at gurkemeje i dag betragtes som en superfood, som ligeledes er populært at tage som kosttilskud.

Men mængden af curcumin i gurkemeje er ikke specielt stor, og derfor er det vigtigt at tage gurkemeje-kapsler med en høj dagsdosis på cirka 1000-1600mg gurkemeje for at nyde godt af den lille knoldrods mange sundhedsmæssige fordele. Køb gurkemeje-kapsler med 1520mg gurkemeje her.

Sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje og curcumin

Der er mange årsager til, at gurkemeje-kapsler er blevet populære. Curcumin, der er det aktive stof i gurkemeje, har nemlig flere sundhedsmæssige fordele, og forskning har påvist lovende resultater på dets effekt på sygdomme som kræft, diabetes og mange andre sygdomme.

Det er der mange forklaringer på, og her nedenfor har vi med forskningen i baghånden fundet frem til 7 primære sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje og curcumin. Køb gurkemeje-kapsler her.

1. Er antiinflammatorisk

Betændelse/inflammation i kroppen forårsager en lang række sygdomme, herunder ledsmerter. Det aktive stof i gurkemeje, curcumin, har antiinflammatoriske egenskaber, og kan dermed give lindring af din inflammation og smerter.

2. Hjælper med fordøjelsen

Gurkemeje har ikke kun antiinflammatoriske egenskaber, men kan også bidrage positivt til fordøjelsen. Hvilket er ideelt, hvis du har fordøjelsesbesvær, maveproblemer eller døjer med sure opstød.

De aktive ingredienser i gurkemeje bidrager til at producere galde, der bedrer fordøjelsessystemet. Og gurkemeje har også vist sig at være gavnligt til at reducere oppustethed og luft i maven.

3. Har antibakterielle egenskaber

Curcumin har antioxidante og antibakterielle egenskaber, hvilket især er godt til hudlidelser som akne og eksem samt til at booste dit immunforsvar

Antioxidanter går målrettet efter at eliminere de skadelige stoffer i kroppen, før de kan nå at angribe kroppens egne celler.

4. Potentiel positiv effekt på diabetes

Videnskabelige undersøgelser viser, at gurkemeje potentielt kan udsætte udviklingen af diabetes type 2 hos personer, der er disponeret for sygdommen.

Det skyldes primært det aktive stof curcumin, og resultaterne viste, at personer, der tog et gurkemeje-kosttilskud, havde efter forsøgets afslutning en mere effektiv insulinproduktion samt mere stabilt blodsukker sammenlignet med kontrolgruppen, der modtog placebo-tilskud uden gurkemeje.

Dog er det vigtigt at understrege, at selvom de videnskabelige studier er lovende, så bør du altid kontakte egen læge, hvis du oplever symptomer på diabetes.

5. Booster immunforsvaret

Studier viser, at curcumin kan bidrage til at nedsætte inflammatoriske stoffer i kroppen og dermed nedsætte betændelse ved at understøtte immunforsvarets normale funktion.

6. Virker positivt på slidgigt og ledsmerter

Gurkemejes antioxidante egenskaber kan have en positiv effekt på slidligt og ledsmerter. Det viser videnskabelige studier, hvor testpersoner, der har taget gurkemeje-kapsler, har oplevet forbedringer i forhold til deres bevægelsesapparat og lindring af ledsmerter.

Det er igen det aktive stof curcumin, der kan bidrage til at give lindring af ledsmerter, uanset om du har slidgigt eller andre ledproblemer.

7. Støtter en sund leverfunktion

Gurkemejes antioxidante egenskaber hjælper med at øge produktionen af vigtige enzymer, der hjælper med at reducere affaldsstoffer i kroppen samt afgifte leveren.

Gurkemeje har antibakterielle, antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber på grund af curcumin.

Hvordan optages gurkemeje bedst i kroppen?

Gurkemeje er en superfood med flere forskellige sundhedsmæssige fordele, primært på grund af det aktive stof curcumin. Men der er et problem med gurkemeje og curcumin, det har en rigtig lav biotilgængelighed, og dermed optages meget dårligt i kroppen.

Så hvis du gerne vil have det optimale ud af gurkemejes positive egenskaber, skal du sørge for at indtage lidt peber samtidig. Forskning viser nemlig, at du ved at indtage gurkemeje og peber samtidig, optager op til 1000 gange mere af gurkemejen.

Det skyldes, at sort peber indeholder stoffet piperin, der kan hæmme de afgiftende enzymer, som er med til at nedbryde curcumin hurtigt.

Så sørg for at indtage et gurkemeje-tilskud, der indeholder peber, da det forbedrer gurkemeje-kaplsernes effekt. Køb gurkemeje-kapsler med sort peber her.

Er der bivirkninger ved at indtage gurkemeje?

Naturlige superfoods er generelt helt sikre at tage, og det gælder også gurkemeje og dermed curcumin. Men hvis du tager kosttilskud med gurkemeje, er det vigtigt, at du overholder den anbefalede daglige dosis, ellers er der risiki for, at kroppen reagerer negativt.

Almindelige bivirkninger, når du tager mere end den anbefalede daglige dosis, er blandt andet kvalme, svimmelhed, ondt i maven eller diarre. Dette skyldes, at en alt for høj dosis af gurkemeje kan øge produktionen af mavesyre, hvilket kan skabe fordøjelsesproblemer og problemer med maven.

Med det sagt er det sikkert at indtage mindre mængde gurkemeje hver dag. Dog anbefales det ikke, at hverken gurkemeje eller tilskud tages af gravide, da det kan udløse sammentrækninger eller veer.

Som alt andet her i livet er mådehold vigtigt, også når det kommer til gurkemeje og curcumin, og derfor bør du kigge på gurkemeje-tilskud, der giver dig en dagsdosis på cirka 1000-1600mg gurkemeje, da det er mest optimalt. På den måde skal du heller ikke bekymre dig om eventuelle bivirkninger. Køb gurkemeje-kapsler med 1520mg gurkemeje her.

Andre interessante artikler