• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Hævede ben

om sagt findes der forskellige årsager til hævede ben, nedenfor kan du læse mere om nogle af de mest typiske årsager

Hvorfor har jeg hævede ben?

Der er rigtig mange der lider af hævede ben og der findes flere forskellige årsager til denne lidelse. Det kan være meget smertefuldt når ens ben hæver op og det er sjældent noget man selv er herre over, men man kan heldigvis få hjælp til ondt i benene på flere måder. En cirkulationstræner er en af måderne man kan hjælpe sig selv og sine hævede ben på.

Årsager til hævede ben

Som sagt findes der forskellige årsager til hævede ben, nedenfor kan du læse mere om nogle af de mest typiske årsager:

Dårligt blodomløb

Det er ikke altid man lige ved at ens blodomløb er dårligt, for det er ikke noget man som sådan kan se og det er ikke altid at man ligger mærke til symptomerne. Nogle gange kan man få kolde hænder og fødder, da blodcirkulationen ikke kommer ordenligt ud til dem. Andre gange kan man opleve hævede ben når ens blodomløb ikke fungerer optimalt. Der findes forskellige måder man kan få hjælp til dårligt blodomløb på. Nogle gange kan motion hjælpe, da man får gang i blodcirkulationen når man dyrker motion. Der findes også apparater i form af cirkulationstræner der kan hjælpe med at få bedre gang i blodomløbet.

Ældre

Det er ikke altid, at det er smertefuldt når ens ben hæver op. Det er et meget almindeligt problem hos ældre, at de får hævede ben i løbet af dagen. Grunden til dette er, at der er vand der samler sig i benene, hvilket hedder ”ødemer”. Det siges at den mest almindelig årsag til at det er det nederste af benene og fødderne, er tyngdekraften.

Stillesiddende

Når man sidder meget ned i løbet af en dag, som for eksempel ved kontor arbejde eller rejser med tog, bil eller fly hvor man sidder ned i flere timer ad gangen kan det også resultere i hævede ben, da man ikke får blodet ordenligt rundt i kroppen.

Stående

Hævede ben kan også fremkomme når man står op i længere perioder ad gangen, da man ikke får blodcirkulationen nok i gang ved at stå stille. Hvis man mærker at benene begynder at gøre ondt og hæve kan det være en hjælp at begynde at gå eller løfte sig op på tæerne så man får bevægelse i blodet. Denne måde er det simpelt at få hjælp til ondt i benene.

Overvægt

Overvægt kan også være en årsag til hævede ben, for de ekstra kilo kroppen bærer på når man er overvægtig er en belastning for bl.a. knæene, som i sidste ende ikke kan tåle at bære rundt på for mange kilo i længere tid. Belastningen kroppen er udsat med når man er overvægtig skaber ofte for meget vand i kroppen, som er med til at man får hævede ben. Det bedste råd til at mindske de hævede ben er, at tabe sig, så man ikke belaster kroppen mere end nødvendigt. Et vægttab kan være en længere proces, så i mellemtiden kan man få hjælp til ondt i benene med en cirkulationstræner, der kan være med til at lindre smerterne.

Varme omgivelser

Når man opholder sig i varme omgivelser kan man også opleve hævede ben. I varmen udvider blodkarrene sig og der kan sive mere væske ud end der gør normalt. Dette resulterer ofte med hævede ben som kan gøre ondt, specielt om morgenen når man skal i gang igen. Det gælder om at holde sig i gang, for at få ordenligt gang i blodcirkulationen, men det er ikke altid at man har tid og overskud til at gå en tur eller lave øvelser efter en lang dag på arbejdet. En stille og rolig måde at få hjælp til ondt i benene på, er en cirkulationstræner, som kan hjælpe med at sætte gang i cirkulationen.

Hvad er en cirkulationstræner?

Der findes forskellige maskiner der kan hjælpe med at øge blodcirkulationen i benene, så man kan få hjælp til ondt i benene. Hos WeightWorld kan man få cirkulationstræneren Circulation Maxx, som bl.a. kan hjælpe med hævede ben. Denne maskine kan hjælpe med at lindre smerter i benene, anklerne og fødderne og den kan hjælpe med til at pleje trætte og ømme fødder og ben.

Circulation Maxx

Denne maskine kan være en hjælp til ondt i benene, da den kan hjælpe med at øge blodcirkulationen i benene, så man på den måde kan lindre smerterne man har ved hævede ben og fødder. Denne cirkulationstræner er certificeret og er nem at anvende.

Teknologien i Circulation Maxx

Denne cirkulationstræner kan hjælpe med at mindske hævede ben ved hjælp af teknologien elektronisk nerve stimulation der sender impulser op gennem fodsålerne. Det er en muskelstimulation og nervestimulation der skiftevis trækker musklerne sammen og derefter afslapper musklerne. På denne måde hjælper man blodtilførselen til fødder og ben med at blive bedre og maskinen kan være med til at hjælpe med at mindske smerterne og hævelserne. Denne teknologi er blevet brugt på hospitaler og sundhedspersonale i over 50 år.

Teknologien minder om den samme bevægelse der foregår ved almindelig gang. Den bedste måde at hjælpe de hævede ben på er, at anvende Circulation Maxx, samtidig med at man sørger for at dyrke regelmæssig motion og spiser en sund og varieret kost for at holde kroppen så sund som muligt. Det bedste resultat får man ved at bruge denne cirkulationstræner 1 gang om dagen.