• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Økologisk Kokosolie - 1000 ml.

1000ml Olie | Økoligisk kokosolie
149 kr.
Køb and Spar %
In StockPå lager
Fri fragt ved køb over 499,-

Kokosolie er i løbet af de seneste par år blevet et meget populært og gavnligt alternativ til olie og smør. Indholdet af mellemkædede fedtsyrer medvirker til, at kokosolien ikke bliver lagret som fedt i kroppen, men derimod blot bliver forbrændt som energi. Kroppen optager det altså nemmere, og det giver dig tilmed et øget energiniveau. Det gavnlige fedtstof har en lang række fordele, som kan fremme din generelle sundhed samt dit vægttab.

  • Gavnligt alternativ til andre fedtstoffer
  • Lagres ikke som fedt i kroppen, men forbrændes som energi
  • Kan øge stofskiftet, kalorieforbrændingen og energiniveauet
  • Perfekt til bagning og stegning ved høje temperaturer
  • Efterlader en meget mild duft og smag
  • Kan virke appetitnedsættende og nærende
  • Kan stabilisere blodsukker og kolesterol
  • Økologisk, koldpresset og ekstra jomfru kokosolie
  • Massevis af anvendelsesmuligheder

Denne økologiske, koldpressede ekstra jomfru kokosolie fra Diet-Food er perfekt til bagning og stegning ved høje temperaturer, hvor den, udover sundhed, bidrager med en mild duft og smag, som passer godt til det meste. Dermed skal du ikke frygte, at det kommer til at ødelægge hverken smagen eller duften af dine retter eller dit bagværk – det bidrager blot med sundhedsmæssige fordele.

Hvad er kokosolie?

Før i tiden var kokosolie en udskældt fødevare, da det indeholder mættede fedtsyrer, som man i sin tid afskyede, da forestillingen lød på, at det var disse, der for alvor fedede.

Nyere forskning har dog vist, at kokosoliens indhold af mellemkædede fedtsyrer er fantastisk som energikilde. Disse optages desuden ikke i kroppen som fedt, men forbrændes derimod som energi. Dette produkt har en lang række af positive effekter og anvendelsesmuligheder, som du kan læse mere om i de kommende afsnit.

Fordele ved økologisk kokosolie

  • Energikilde: Økologisk kokosolie indeholder mellemkædede fedtsyrer, som ikke lagres som fedt i kroppen, men som derimod forbrændes som energi.
  • Styrker immunforsvaret: De mellemkædede fedtsyrer er sammen med laurinsyre med til at styrke immunforsvaret. De to ting findes i kokosolie, som er en af få kilder til disse. De er særligt gavnlige mod Chrohns sygdom og andre tarmsygdomme.
  • Forøget stofskifte: Koldpresset kokosolie kan være med til at aktivere din skjoldbruskkirtel i højere grad, hvilket øger dit stofskifte. Hvis du samtidig supplerer med A-vitamin, er du rigtig godt på vej, da skjoldbruskkirtlen får alle de nødvendige fedtsyrer.
  • Forbrænding af kalorier: De mellemkædede fedtsyrer i kokosolie har stor indflydelse på, hvor mange kalorier du forbrænder. Studier har vist, at du ved et indtag på 15-30 gram af disse fedtsyrer kan forbrænde op til 5% flere kalorier dagligt.
  • Nem at bruge i madlavningen: Denne type koldpresset olie er nem at bruge i madlavningen, da den har en fast form ved temperaturer under 25 grader celsius, hvorfor den især er god til bagning og stegning ved høje temperaturer. Den kan derfor bruges som en sund erstatning til olie og smør, da den heller ikke efterlader en fedtet følelse bagefter. Derudover tilføjer den ikke meget smag, så du vil ikke opleve, at dit mad pludseligt kun smager af tropeø.

Anvendelse af økologisk kokosolie

Nedsæt appetitten: Spis en teske kokosolie inden dine måltider. Dette vil medføre, at du hurtigere opnår en mæthedsfølelse og derfor ikke overspiser. På denne måde undgår du overvægt grundet de gavnlige fedtsyrer.

Få mest ud af næringen: Ved at blande kokosolien i f.eks. en smoothie vil din krop nemmere og mere effektivt absorbere næringsstofferne fra de andre ingredienser. Ud over at de bliver bedre absorberet, så regulerer det samtidigt dit blodsukker- og kolesterolniveau.

Erstat med andre fedtstoffer: Brug økologisk jomfru kokosolie som erstatning for fedtstof i din madlavning, da den fungerer godt ved høje temperaturer og fremmer rettens sundhed. Derudover producerer produktet ikke skadelige biprodukter, som tilfældet er med andre fedtstoffer.

Andre anvendelsesmuligheder

Ud over anvendelse i køkkenet kan kokosolie også bruges til mere huslige og plejende formål. Det kan eksempelvis bruges til behandling af læder og træmøbler. Derudover kan det virke bekæmpende over for forskellige sygdomme, som f.eks. feber, mavesår og forbrændinger. Økologisk, koldpresset kokosolie (ekstra jomfru) kan også have en positiv effekt på huden, hvor den kan hjælpe imod akne, beskytte mod UV-stråling og fugte huden på fortrinlig vis. Endvidere kan det anvendes til at pleje hår, læber, ildelugtende fødder, myggestik og strækmærker.