Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*
fitness-banner-1

Fitness

Cirkulationstræner eller vibrationstræner - hvad er forskellen?

Selvom en cirkulationstræner og vibrationstræner på papiret kan se ud til at være to nærmest identiske træningsmaskiner, er der meget store forskelle på dem.

Overordnet set kan en cirkulationstræner og vibrationstræner hjælpe med at forbedre dit blodomløb, og er begge gode maskiner, hvis du har ledsmerter og knæsmerter.

Men her stopper lighederne, og for at klæde dig bedst muligt på til at vælge den maskine, der passer bedst til dine behov, har vi her nedenfor lavet en sammenligning af de to træningsmaskiner, hvor vi ligeledes gennemgår deres unikke fordele.

Cirkulation- vs. vibrationstræner - hvad skal du vælge?

Den primære forskel på en cirkulationstræner og vibrationstræner er teknologien, maskinerne bruger, hvilket også er hemmeligheden bag deres forskelligartede fordele.

En vibrationstræner bruger vibrationsterapi, mens en cirkulationstræner bruger elektroterapi (EMS). Det kan godt lyde som nogle meget højtflyvende begreber, så hvad indebærer det egentlig? For at forstå forskellen mellem de to terapiformer er vi nødt til at forklare deres påvirkning på kroppen.

EMS-elektroterapi - Cirkulationstræner

EMS (elektrisk muskelstimulation) er en form for elektroterapi, som WeightWorlds cirkulationstræner bruger. Denne form for terapi stimulerer musklerne med elektriske impulser, som får dem til at trække sig sammen.

EMS er velegnet til meget målrettet at bidrage til at forbedre blodcirkulationen de steder på kroppen, hvor den elektriske impuls sker. Hvilket er en af årsagerne til, at EMS blandt andet er velegnet til at stimulere blodomløb i fødder og ben, og at en cirkulationstræner også kan bruges som et fodmassageapparat. Derfor er denne terapiform især velegnet til målrettet afspænding af muskelsmerter, ømme fødder, kolde fødder og til at stimulere blodcirkulationen. Køb cirkulationstræner med 100% tilfredshedsgaranti her.

Vibrationsterapi - Vibrationstræner

WeightWorlds vibrationstræner (også kaldet en vibrationsplade) bruger vibrationsterapi, som via vibrationer stimulerer helt op til 98% af alle muskelfibre i kroppen. På den måde kan du stimulere flere muskelfibre ved vibrationstræning sammenlignet med almindelige træningsformer. Hvilket har den positive effekt, at du kan stimulere stofskiftet, øge knogletætheden, styrke din coremuskulatur, fremme blodcirkulationen og blive mere fleksibel.

I modsætning til en cirkulationstræner er en vibrationstræner altså en decideret træningsmaskine, som du kan bruge til at optimere resultaterne ved din almindelige træning. Køb vibrationstræner med 100% tilfredshedsgaranti her.

seo-table-1

Oversigt over maskinernes forskellige fordele

Med det ovenstående i tankerne har du nok allerede en idé om, hvilken maskine der passer bedst til dig. Men lad os dykke længere ned i de to træningsmaskiners forskelle (og fordele), så du er sikker på, at du vælger netop den, der passer til dine personlige behov.

Fremmer blodcirkulationen

Både WeightWorlds cirkulationstræner og vibrationstræner bidrager til at fremme blodcirkulationen. Men de gør det på lidt forskellige måder.

Vibrationer får muskler til at trække sig sammen, hvorefter blod bliver pumpet rundt i kroppen. Netop det bidrager til at fremme blodcirkulationen uden at belaste hjertet.

En cirkulationstræner har samme effekt. De elektriske impulser stimulerer musklerne på en måde, så de trækker sig sammen, hvilket igen sørger for at pumpe blod rundt i kroppen.

Men hvilken maskine skal du så vælge, hvis du gerne vil have hjælp til at fremme et bedre blodomløb? Her vil vores anbefaling være at vælge en cirkulationstræner, da den er specielt lavet til at fremme et bedre blodomløb i fødder og ben.

Når det er sagt, så afhænger det af dine personlige behov. For hvis du er på udkig efter en træningsmaskine, som du kan bruge i forbindelse med din træning og dermed fremme din blodcirkulation på den, så er en vibrationsplade et godt valg.

Opsummering: Fra et blodcirkulationsperspektiv er begge maskiner gode - men med en vibrationstræner skal du træne og dermed være aktiv for at nyde godt af fordelene, mens du med en cirkulationstræner kan fremme dit blodomløb ved at sidde stille. Så hvis du specifikt vil have hjælp til at fremme blodomløb i fødder, ben og i resten af kroppen, vil vores anbefaling være at vælge en cirkulationstræner, da den er specielt lavet til formålet.

Helkropstræning og vægttab

En cirkulationstræner har ikke en nævneværdig effekt på vægttab, da det ikke er en træningsmaskine. Med en cirkulationsmaskine skal du nemlig sidde ned (eller stå oprejst) uden at gøre så meget andet. Og her forbrænder du ingen kalorier.

Vibrationstræning med en vibrationsplade er lige modsat. Vibrationer stimulerer nemlig musklerne, og kan bidrage til at øge forbrændingen af kalorier, når du bruger den under træning. En vibrationstræner er dermed velegnet til helkropstræning og vægttab, da man under vibrationstræning stimulerer 98% af alle muskelfibre i kroppen.

Her er det dog vigtigt at huske, at selvom man forbrænder kalorier ved at tage en lille ‘rystetur’ på sin plade, så er det essentielt, at man udfører deciderede træningsøvelser, når man bruger en vibrationsplade. Du skal altså se en vibrationsplade som en ekstra hjælp til at optimere dine træningsresultater.

Opsummering: Du skal vælge en vibrationstræner, hvis du er på udkig efter en træningsmaskine, der kan hjælpe dig med at træne hele kroppen og øge forbrændingen af kalorier under et vægttab. Samme effekt får du ikke med en cirkulationstræner.

Styrker din coremuskulatur

En vibrationsplade kan i sig selv ikke hjælpe med at styrke dine coremuskler (musklerne omkring rygsøjlen, lænden, hoften og maven). Men vibrationerne, som maskinen afgiver, kan hjælpe dig med at øge resultaterne af de core-øvelser, som du udfører på den.

Det skyldes, at vibrationerne 'tvinger' din krop til at arbejde med at opretholde balancen, og derigennem bliver dine coremuskler helt automatisk stimuleret. Samtidig kan vibrationstræning tilføre en øget sværhed ved almindelige core-øvelser som planken, squats eller lunges, som kan føre til, at din coremuskulatur skal arbejde hårdere for at holde dig i balance.

Samme effekt får du ikke ved en cirkulationstræner, da dens primære formål er at fremme blodomløbet i ben og fødder, og skal mere ses som et elektrisk fodmassageapparat. Den leveres dog med elektropuder, som du kan bruge til at fremme blodcirkulationen flere steder på kroppen.

Opsummering: Vibrationstræning er perfekt til at styrke dine coremuskler, da vibrationerne ‘tvinger’ din krop til at opretholde balancen under almindelige core-øvelser. Derfor er det også en god maskine til at styrke musklerne omkring rygsøjlen, lænden, hoften og maven.

Til målrettet lindring af smerter

Der, hvor en cirkulationstræner virkelig kommer til sin ret, er, at den er perfekt til at lindre smerter lige netop de steder på kroppen, hvor det værker. Ved hjælp af små elektriske impulser fremmes blodgennemstrømningen, hvilket bidrager til at lindre de fleste former for smerter.

Selvom en cirkulationstræner primært er velegnet til at lindre smerter i fødder og ben, og er et fremragende fodmassage-apparat, så leveres WeightWorlds cirkulationsmaskine med elektropuder. Disse elektropuder kan du sætte de steder på kroppen, hvor du oplever smerter eller dårlig blodgennemstrømning, og dermed er en cirkulationstræner genial til meget målrettet at lindre de fleste smerter.

Lidt samme effekt får du med en vibrationstræner. Den kan dog ikke bruges målrettet på samme måde, men er velegnet til at lindre smerter i knæ. Det skyldes, at de højfrekvente vibrationer, som man udsætter kroppen for under vibrationsterapi, fungerer som en form for "sensorisk afledning" for smertesignaler i kroppens nervesignal.

Opsummering: En cirkulationstræner er velegnet til meget målrettet at lindre smerter i fødder, ben og resten af kroppen, mens en vibrationsplade er velegnet til knæsmerter.

Hjælper med balanceevnen

I flere studier har man konkluderet, at regelmæssig brug af en vibrationsplade kan have en positiv effekt på din balanceevne. Det skyldes primært, at vibrationerne stimulerer dine coremuskler, som hjælper med at styrke din posturale kontrol, hvilket altså kan hjælpe med at forbedre balancen.

Samme virkning vil du ikke få med en cirkulationstræner. Dog er det en maskine, der er velegnet til ældre eller personer med svag balance, som gerne vil have hjælp til uro i benene, kolde fødder eller til at fremme blodomløbet. Man kan nemlig bruge maskinen siddende i sofaen eller på en stol, og det kræver derfor ikke en god balanceevne for at bruge den.

Opsummering: En vibrationsplade er velegnet til at hjælpe med at forbedre balanceevnen, da vibrationerne ‘tvinger’ dine coremuskler til at arbejde mere, når du bruger den. Hvorimod en cirkulationsmaskine er velegnet til ældre eller personer med svag balance, der gerne vil have hjælp til at fremme blodomløbet.

Hjælper med kolde og ømme fødder

Mange danskere lider af kolde fødder, trætte ben, uro i benene, kramper og hævede ankler, som kan forringe livskvaliteten betragteligt. Årsagen er ofte et dårligt blodomløb i det, man kalder ekstremiteterne, hvilket vil sige i fødderne. Og det er netop det, som en cirkulationstræner er lavet til at hjælpe med.

De små elektriske impulser, som det elektriske fodmassageapparat udsender, får nemlig musklerne til at trække sig sammen, som om du laver venepumpeøvelser, hvilket øger blodtilførslen og giver en forbedret blodcirkulation til ben og fødder.

Og selvom en vibrationsplade har en effekt på blodomløbet, er en cirkulationstræner bare bedre til at hjælpe med ømme fødder, uro i benene og alle andre lidelser, som skyldes dårligt blodomløb i ben og fødder.

Opsummering: Når det kommer til kolde fødder, trætte ben, uro i benene, kramper og hævede ankler, er en cirkulationstræner det klare valg. Den er designet specifikt til at hjælpe med disse problemer, som ofte skyldes dårligt blodomløb i ben og fødder.

Vælg den maskine, der passer til dine personlige behov

Før du vælger at svinge Dankortet og køber enten en vibrationstræner eller cirkulationstræner, er det vigtigt, at du vurderer, hvad dine behov er. Har du brug for en maskine, der kan hjælpe dig, hvis du har ømme og kolde fødder eller uro i benene? Så er WeightWorlds cirkulationstræner det perfekte valg til dig.

Maskinen er nemlig et elektrisk fodmassage-apparat, der bruger EMS-teknologi til at stimulere musklerne i benene. På den måde vil du opleve en smertelindring og stimulering af blodomløbet, uden at hjertet bliver belastet.

Derudover behøver du heller ikke at gøre noget aktivt for at nyde godt af de mange fordele ved en cirkulationstræner. Du placerer bare fødderne på maskinen, og de elektriske impulser tager sig af resten.

Hvilket ligeledes er en af de primære årsager til, at vores cirkulationstræner er en af de mest populære træningsmaskiner til ældre eller personer med svag balance, der gerne vil have hjælp til fremme blodomløbet.

WeightWorlds vibrationstræner virker anderledes, og er primært til dig, der gerne vil have en træningsmaskine, som kan hjælpe med at optimere dine træningsresultater.

For selvom man kan mærke en positiv effekt ved blot at stå på vibrationspladen, virker den bedst, hvis man kombinerer den med almindelige træningsøvelser, mens man står på maskinen.

En vibrationsplade er dermed den perfekte træningsmaskine, hvis du gerne vil have hjælp til vægttab, balanceevnen eller til at styrke dine coremuskler. Derudover har vibrationsterapi en positiv virkning på din knogletæthed, blodcirkulation og er en perfekt træningsform, hvis du har led- og knæsmerter.

Andre interessante artikler