FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

7 råd til at hjælpe dit vægttab på vej

Få et overblik over 6 typiske fejl du gør dig før og under et vægttabsforløb.

1. Hav dig en klar grund!

Du ved sikkert allerede godt, at du ønsker at slippe af med den ekstra vægt. Du ønsker at erstatte din seks-pack øl med en lækker muskuløs seks-pack på maven. Ja det er en fin start, men lad os forsøge at gå lidt dybere end dette.

Den største fejl mange mennesker gør sig i starten før vægttabet, er ikke at gennemtænke en egentlig årsag til, hvorfor de ønsker at tabe sig. At tænke at det kunne være dejligt at vise sig frem på stranden med en tonet krop, er en god tanke, men det er ikke en god nok grund (for de fleste). I hvert fald, er en manglende årsag for vægttabet, den største grund til ikke at få succes med vægttabet.

En god årsag bag, vil være det der holder dig tilbage, fra at tage et ekstra stykke kage. Du har brug for en solid grund, som du kan læne dig op ad.

2. Sæt en målbar deadline

Sæt realistiske mål

Så er vi så langt. Det er ikke nok at finde årsagen, du har også brug for et mål.

Lav et mål med dit vægttab før du går i gang. Hvad er det du ønsker at opnå med vægttabet, og hvorfor er det så afgørende for dig at tabe den ekstra vægt. Det bør ikke være "jeg vil tabe sig." Prøv i stedet for; "Jeg vil tabe mig 10 kilo” eller ”jeg vil tabe mig 10 kilo inden 1 maj”. Du har brug for en bestemt deadline, som kan gøre dine ønsker til mål. Og til mål som kan blive en realitet.

Sæt dit mål, kend din årsag og grund for dit ønsket vægttab, og forklar dig selv hvordan du vil nå målet. Skriv disse ned. Sæt dem på et papir, som du løbende kan tage med dig, og støtte dig op ad, når du mangler støtte.

3. Vej dig og følg dine fremskridt

Vej dig og følg dine fremskridt

Du har sikkert hørt folk sige, at du skal passe på med at holde for meget øje med vægten. Men faktisk kan det være en god ide at holde løbende øje med hvad nummeret på vægten siger. Det vil give dig motivation og ligeledes er det en fantastisk måde at måle dine fremskridt på. Men pas på: Faren ligger i at komme til at fejlfortolke tallet. Du må ikke ligge for meget vægt på dette tal. Du må forstå at udsving af tallet afspejler flere ting, end blot fedt og muskler. Nummeret repræsenterer også den mængde af væske du har i kroppen, indtag af mad, som endnu ikke er blevet bearbejdet af kroppens system.

Nøglen til at bruge vægtens tal er:

  • Tallet vil svinge fra dag til dag, baseret på mange faktorer, herunder størrelsen af kulhydrat du indtager og forholdet mellem natrium til kalium i din mad (som trækker vand ind i dit system og kulhydrat gennem glykogen i dine muskler og natrium gennem væskeophobning)
  • Pas på med ikke at veje dig selv hver dag, medmindre du er mental klar til at håndtere de udsving der kan være på tallet. Det kan være en fordel at vælge en bestemt dag i ugen, hvor du vejer dig.

Sammenfattende må du ikke bruge vægtens tal som din eneste vejledning. Brug vægten sammen med målebånd, kropsfedt måling, muskelmåling og andre parametre.

4. Spis nok, men spis ordentligt

Spis nok, men spis ordentligt

Tro ikke, at fedt eller kulhydrater er de eneste makronæringsstoffer, som kan justere din vægt.

Næsten alle er enige om, at protein er vigtig. Men hvad med fedt og kulhydrater?

I de foregående to årtier er fedt blevet betragtet som den onde synder. Vi er blevet bombaderet med budskabet om at undgå fedt for enhver pris. Fødevareindustrien reagerede ved at generere et væld af nye fødevarer, der er reklameret for deres fantastiske fedtfattig kvaliteter. Men efter disse indtag, kunne man dog bekræfte, at stigningen i fedme ikke blev bremset, da fedtet kun blev udskiftet fra fedt til sukker.

Vi har siden da lært vores lektie, og har indset at den ”gode fedt” er en vigtig del af kosten. Omega-3 og omega-6 har vundet plads i manges hjerter den dag i dag. Disse mættede fedtstoffer som, siges at metabolisere mættet fedt til energi for kroppen, og ikke som ophobet fedt i kroppens fedtdepoter.

Det er vigtigt at huske på, at alle mennesker er forskellige. Folk vil reagere på forskelligt på kosten, om det er fedt og kulhydrater. Tag et skridt tilbage, og pas på med ikke at fare vild i de nye tendenser. Alle makronæringsstoffer er vigtige for kroppen - vand , protein, fedt og kulhydrat. Du bør ikke øjeblikkeligt minimere den ene eller den anden uden at forstå, hvorfor du foretager disse ændringen. De fleste mennesker vil med stor sandsynlighed tabe sig, ved blot at begrænse de samlede kalorier.

5. Et billede siger mere end 100 kg.

Et billede siger mere end 100 kg - gode råd til vægttab

Husk endelig at tage før og efter billeder.

Selv hvis du ikke har nogen planer om at dele dine billeder med nogen anden, kan det på det kraftigste opfordres til at du tager et billede før du begynder din vægttabsrejse. Læg billedet væk et sikkert sted, og tag det frem måneder efter. Kig på det!

Det vil minde dig om, de tanker og følelser du havde før du begyndte den lange rejse og det vil motivere dig til fortsætte rejsen. Hvis du har gjort dig store fremskridt, vil det højest sandsynligt motivere dig til ikke at vende tilbage til det gamle mønster. Brug billedet til en kontinuerlig motivation til at leve den sunde livsstil. Du behøver ikke være bekymret, hvis du eventuelt ser nogen strækmærker, det er helt normalt.

6. Reducer dit fedt indtag

En lille mængde fedt er afgørende i din daglige kost. En daglig kost, som er rig på fedt, øger naturligt dit kalorieindtag, som kan forårsage vægtstigning, hvis den overstiger dit energiforbrug. Fedme øger risikoen for at udvikle hjertesygdomme, type 2-diabetes og kræft, hvilket gør det vigtigt for dit helbred for at undgå en øget vægt. Som en del af en sund kost kan du reducere det samlede fedtindtag og undgå fødevarer, der indeholder transfedtsyrer og mættet fedt. Herunder finder du 6 hurtige tips, til hvordan du kan reducere dit fedtindtag

Spis frugt og grøn: Friske frugter og rå grøntsager, såsom æbler, pærer, appelsiner, gulerødder, agurker, tomater og selleri er en meget sund snack! Ud over at være naturligt fri for fedt indeholder de også mange vitaminer, mineraler og fytokemikalier

Lav mad derhjemme: Madlavning derhjemme giver dig mere kontrol over mængden af fedt, som du spiser. Når du forbereder dine grøntsager, kan du med fordel dampe, koge eller mikrobølge dine grøntsager, så du holder dem fedtfri. Ellers kan du sortere dem i en lille mængde af sunde fedt såsom olivenolie. Disse fedtfrie (eller med lavt fedtindhold) grøntsager fungerer som et sundt tilbehør til dine retter.

  • Spis magert kød: Du kan opnå et lavere indtag af fedt ved at spise magert kød, som ikke er marmoreret. Fjern skindet fra fjerkræ, samt alle synlige fedtmarmoreringer fra kødet, når du tilbereder det. Du kan også bruge magert hakket kalkun i stedet for oksekød eller svinekød for at gøre retter som spagetti bolognese sundere.
  • Fjerne overskydende fedt: Kog chili, saucer, supper og gryderetter om dagen eller et par timer før måltidet og lad det køle i køleskabet. Fjern det lag fedt der størkner på toppen for at reducere indholdet af fedt. For at mindske mængden af fedt i kogt kød, placer kødet på en rist i en bradepande, så fedtet drypper af.
  • Undgå forarbejdede fødevarer: Begræns indtaget af fødevarer såsom pålæg, bacon, pølser, kager og is som er blandt de mange forarbejdede fødevarer, som ofte er rige på fedt.
  • Vær opmærksom på skjult fedt: Fedt er til stede i mange fødevarer såsom mayonnaise, ost, yoghurt, cremefraiche, mælk og dressinger. Gå efter fedtfattige og fedtfri udgaver af disse fødevarer så du begrænser dit fedtindtag. Du kan sagtens selv lave salatdressinger derhjemme ved hjælp af urter, krydderier, eddike og frisk citron og olivenolie.

7. Forsøg dig med kosttilskud

Brug kosttilskud til at få et sundere liv

Der er typisk to tidspunkter hvor motivationen kan være altafgørende for dit vægttab.

  1. Før start / i begyndelsen: Her er det vigtigt at du finder ud af hvad du bliver motiveret af. Som nævnt tidligere er det en god ide at finde ud af årsagen, lave delmål og hvordan du vil nå disse mål. Ligeledes kan det være en god ide at omvende kroppen (og hjernen) til en ny livsstilforandring. Der er flere måder, at gøre det på. Tilskud til vægttab kan være en fantastisk hjælper og kan være utrolig motiverende. Garcinia Cambogia som ekstrakt er et naturligt tilskud, som kan hjælpe med at gøre starten af dit forløb lidt nemmere. Ud over de fordelagtige vægttabsfordele frugten har, så kan det også være en motivering at lave en økonomisk investering i dit vægttab. Det samme kan en investering i nyt træningstøj være.
  2. Når du er i gang med dit vægttab: Det kan være en kamp at få bugt med de sidste kilo, efter et længere vægttabsforløb. Det er oftest nemmest at tabe de første kilo, hvor efter de sidste kilo vil føles som en evig uovervindelig kamp. På det tidspunkt kan det være en god ide at investere i en hjælper, såsom et fedtforbrændende tilskud, som kan give din krop det ekstra boost, som den har brug for.

Andre interessante artikler