Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Hvordan kroppen kan undgå sygdomme i denne sæson

Vinter er godt og er godt på vej, og sæsonen bringer dog højere risiko for uønskede sygdomme og irriationer, hvilket kan stå i vejen i din dagligdag. Heldigvis har din krop værktøjerne til at udrense sig selv under vintermånederne, således den forholder sig nydelig, og der er helt klart nogen beslutninger i denne tid du kan tage med henblik på at sørge for kroppen kan bruge disse værktøjer.

Læs mere om, hvordan du kan forholde dig sund og glad med vores guide til at udrense din krop for eventuelle sygdomme såsom forkølelse.

Grøntsager og frugt

Hvad bør jeg spise? - Først og fremmest skal du tage et kig på, hvad du spiser i øjeblikket og hvordan det kan hjælpe dig videre på vej. Men solen har gemt sig bag træerne og salaterne er forsvundet fra menuen; sørg for at indtage et godt udvalg af næringsrige grøntsager, fordi de kan virkelig gøre en forskel for din krop og gøre den i stand til at beskytte fra toksiner. Tag også et kig på hvilke grøntsager der er tilgængelige i denne sæson, fordi det kan ende med at du kan spare penge med henblik på at købe bestemte ingredienser.
Blandt de bedste valg af grøntsager bør du vælge broccoli, ærter, spinat og grønne bønner eftersom alle af de grøntsager er rige på sunde vitaminer og fibre. Du kan også indtage de mange næringsrige fordele ved at spise rødt kød, fjerkræ og fisk - eller bønner eller bælgfrugter, hvis du ikke er interesseret i kød - fordi det er rigt på protein. Protein er de vigtige byggeklodser i din krop og bliver brugt til at opbygge stort set alt, herunder dine hvide blodceller; det første skridt i kampen mod bakterier.

Koldt glas vand

Hvad bør jeg drikke? - Det er måske ikke varmt nok så du sveder udenfor, men du bør altid sikre dig at drikke nok vand, fordi dehydrering kan medføre sygdomme! Når du ikke drikker nok vand, hvorfor så ikke prøve juice og smoothies der er fyldt med frugt for at give et boost af vitaminer? Og hvis det ikke står i vejen for noget, måske kan du tilsætte en vitamin C-tablet i dit vand om morgenen?

Skeer fyldt med piller - kosttilskud

Hvad kan jeg ellers gøre? - Nu hvor vi taler om taler om tabletter, generelt set kosttilskud, er en god måde på at give dig endnu et våben i kampen mod vintersygdomme. De virker sideløbende komplementært i din dagligdagsrutine sammen med en god og sund livsstil og giver et ekstra lag af beskyttelse. Det at tage mere vitaminer i form af kosttilskud kan hjælpe dig bedre på vej med at opnå dine sundhedsstandarder.

Et skrivebord med computer

Hvad gør jeg på arbejdet? - Med alle de insekter der flyver rundt i luften kan arbejdet være et sted med uønskede bakterier og viruser, der venter spændt på at slippe ind i din krop og tvinger dig til at tage en sygedag fra arbejdet; derfor er det også vigtigt at indtage ekstra beskyttelse under vintermånederne og du kan vedligeholde dit velvære helt perfekt. Sørg for at din arbejdsplads er ren, og med ren mener vi ikke blot at rydde op! Sørg for at have noget anti-bakterie-spray og tørre borde jævnligt af.
Det at hilse på folk er en af de primære årsager til fysisk kropsberøring mellem mennesker, men for meget af det kan sprede bakterier iblandt kontoret. Du kan også sørge for at have anti-bakterie creme i din taske, for at jævnligt desinficere din hænder hvis kontakt er vigtigt på dit arbejde. Det er dog vigtigt at tage i betragtning, at isolation ikke udelukker ovenstående. Det at undgå fysisk kontakt i det hele taget er måske det mest sikre valg for at undgå infektioner, men dit naturlige immunforsvar er opbygget ved at udsætte dig selv for den fare.

Fest med venner og mad og drikke på bordet

Hvordan slapper jeg af? - At forholde din krop i sikkerhed mod sygdomme er ikke blot et mål du opnår ved at holde din krop sund, men du skal også fokus på din hjerne, særlig vedrørende stress. Ferieplanlægning, puffen og skubben, og forsøg på at bestige pres udefra kan ofte gøre vinteren en af de mest stressede perioder om året, og stress er af de mest velkendte årsager til sygdomme.
Når du ikke fylder din krop med næringsrigt mad og drikke, bør du være opmærksom på, hvordan du kan slappe af i dit sind. Du bør ikke overarbejde, have masser af planer med venner og familie: sørg for at have tid til dig selv. Alle disse ting kan hjælpe dig med at kroppen og hjernen bedre kan forhindre sygdomme.

 Et par tæt på at kysse

Hvad med følelserne? - Sidst, men ikke mindst, er der nogen ting du kan foretage som lægges til din rutine. Vi har tidligere diskutere vigtigheden i at passe på dig selv og undgå for meget kropskontakt for at undgå at sprede eventuelle bakterier, og det samme gælder særligt hvis du er i et forhold. At kysse er et kærlighedstegn, men det kan også være et pars våben mod vinteren, fordi det tillader begge parter at opbygge en naturlig tolerance overfor bakterier og skubbe sygdomme ud af kroppen.
Du kan også selv tage sagen i egen hånd, har du nogen sinde hørt om udtrykket “self fulfilling prophecy”? Det betyder, at når du tror på noget så meget så vil det efterhånden bliver til virkelighed, fordi din hjerne begynder at se resultaterne som forudsigelser. Hvis du er den type person, der siger til sig selv, at “åh nej, jeg bliver nok syg” stop allerede nu! Gå ind i vintermånederne med fuldkommen optimisme og du finder måske ud af en bedre side af dig selv!

Andre interessante artikler