FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

5 Træningstips til Bedring

Træning, som vi er sikre på at du er bekendt med, er en af de bedste måder at holde kroppen i form, opnå din fitness-mål, forbedre vægtstyring og alt i alt blot efterlader dig med en følelse af glæde. Men træning er ikke en dans på roser og regnbuer som YouTubers får det til at se ud som om. Træning kan også efterlade dig med muskelstivhed og smerter. Heldigvis er der visse ting du kan gøre for at overkomme eftervirkningerne af en intens træning og hjælpe dig til en hurtigere bedring. Her er nogen metoder for at overkomme det:

Udstrækning er vigtigt efter træning

Nummer 1: Stræk ud - Din idrætslærer i skolen har sandsynligvis fået dig til at strække ud efter hver øvelse og indrøm, at du måske ikke så pointen i det. Der er faktisk en stor fordel at opnå ved at strække ud regelmæssigt, fordi udstrækninger af musklerne hjælper med at lindre anspændtheden. Dette reducerer ikke kun sandsynligheden for at få skader efter træning, men udstrækninger afslapper også musklerne og forøger væksthastigheden når de bliver større og stærkere.

Sørg for at spise efter træning for at få mere energi

Nummer 2. Erstat energien - Den primære ting du mister, mens du sveder i træningscenteret eller i den store verden foruden din værdighed, er energi. Perioden efter træning bør benyttes som tid til at indtage de kulhydrater du har mistet. Dette giver din krop brændstof så den kan fungere og føre dig i god stand til din næste træning snart… dog forhåbentlig ikke snart.

Indtag proteiner, enten i form af proteinbarer eller proteinshakes, efter træning, det hjælper med restitutionen.

Nummer 3. Indtag protein - Det er her du skal finde frem til din indre bodybuilder. Træning medfører at musklernes fibre revner, og bedringsprocessen kræver at de bliver genopbygget. Næringstoffet, din krop forbruger for at udføre dette konstruktive arbejde, er protein. Det betyder at protein er et essentielt makronæringsstof i din kost så du kan genopbygge din krop. Det findes enten som et kosttilskud, i kød eller mejeri, bælgfrugter eller i alle bønnerne for jer veganere derude.

Sørg for, at der ikke går for lang tid mellem dine træninger, ellers kan det godt være hårdt at komme igang igen.

Nummer 4. Træn igen! - Nej, vi prøver på ingen måde at advokere for et scenarie, hvor du forsøger at glide under en bænkpres så tidligt om morgenen, hvor du nærmest ikke er i stand til at knappe en skjorte. Vi forsøger at pointere, at træning er ligesom en anden ekstern stimulering som du udsætter din krop for; efterhånden bliver den mere vant til det. Efter at have trænet hyppigt i lang tid, vil du opleve at dine muskler ikke får smerter lige så meget som før.

Sørg for at få en god nats søvn, det gør underværker for din restitution.

Nummer 5. Søvn - Mest vigtigt af alt er det vigtigt at du får søvn efter din træning. Den store digter Thomas Decker skrev, at søvn er leddet der binder sundhed og kroppen sammen i en gylden kæde. Mens du sover, vil kroppen være i stand til at bidrage til bedring efter en hård træning ved besøg i fitnesscenteret.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med