• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Druesaft vs. rødvin vedrørende sundhedsmæssige fordele

Både rødvin og druesaft fremmer et sundt blodtryk og kolesteroltal samt reducerer din risiko for at udvikle blodpropper. Her stiller vi de sundhedsmæssige fordele op ved siden af hinanden for at give dig et bedre overblik.

Sundhedsmæssige fordele ved rødvin

Rødvin er rig på polyfenoler, der er en gruppe af antioxidanter, som kan beskytte mod visse former for sygdomme. Den nok mest essentielle polyfenol i rødvin hedder resveratrol, som kan forebygge mod hjertekarsygdomme. Herunder kan den reducere eventuelle skader på blodkarene, sænke niveauet af det ”dårlige” kolesterol samt forebygge blodpropper. Flere eksperter estimerer også, at resveratrol muligvis kan være forebyggende over for forskellige former for kræft samt, at det skulle have antiinflammatoriske effekter. Hvis vi ser bort fra denne gavnlige antioxidant, så kan alkoholen i rødvin også hjælpe med at sænke det ”dårlige” kolesterol og forebygge blodpropper. Hermed er det ikke sagt, at du nu skal gå ud og drikke dig så fuld som muligt, for dette har naturligvis den modsatte effekt. De sundhedsmæssige fordele ved rødvin er altså fuldstændig ikkeeksisterende, og det har den modsatte effekt, hvis du drikker mere end et eller to glas vin om dagen.

Sundhedsmæssige fordele ved druesaft

Druesaft indeholder mange af de samme antioxidanter, som der er i rødvin, nemlig resveratrol samt en anden type poyfenol kaldet anthocyaniner. Ligesom med vin kan druesaft bidrage med mange sundhedsmæssige fordele, som eksempelvis at reducere risikoen for blodpropper, sænke kolesterol, beskytte blodkarrene i dit hjerte samt sænke blodtrykket. Desuden er der tegn på, at antioxidanter i druesaft bedre absorberes i kroppen end i alkohol.

Konklusion/anbefaling

Mennesker med visse sundhedsmæssige betingelser såsom et svagt hjerte samt gravide kvinder bør ikke drikke alkohol. Husk også at for meget alkohol af nogen form kan medføre skader på hjerte, hjerne, lever og andre organer. Det kan også forårsage et højt blodtryk, forhøjet triglycerider og en øget risiko for at kunne udvikle visse kræftformer. Derudover må druesaft siges at være forholdsvist kompliceret og tidskrævende at lave, og det er også et sjældent syn i det lokale supermarked. Men tvivl ikke. Nu til dags er alle de gavnlige fordele, som er blevet nævnt ovenfor, samlet som ekstrakt og indkapslet i pilleform så du udelukkende kan få alle de fortrinlige effekter i en koncentreret form. Hermed undgår du vanskelighederne ved de to andre former, hvor du eksempelvis undgår alt sukkeret samt de andre ingredienser, som blandt andet er skadeligt for dine tænder. Endvidere er disse resveratrol-piller lette at tage i den travle hverdag, hvorved du kan få et lynhurtigt og nemt sundhedsboost. Med resveratrol-pillerne kan du blandt andet også øge et eventuelt vægttab, da de kan reducere fedtindtaget og øge stofskiftet. Ydermere kan de forbedre insulinfølsomheden og sænke det dårlige LDL-kolesterol. Resveratrol kan altså alt i alt give kroppen, hvad den behøver for at forholde sig sund og rask.